Coaching in Amsterdam

Loopbaancoaching

Sinds 2003 begeleid ik als Psycholoog NIP en Loopbaancoach mensen bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens mijn coachingsgesprekken gaan we op zoek naar jouw authentieke zelf, jouw talenten en jouw krachten. Door het herkennen en benutten van je talenten kom je in je kracht en kun je maximaal presteren.

• Heb je het idee dat er meer in zit dan er nu uitkomt?

• Wil je duidelijk zicht krijgen op je eigen ontwikkelpotentieel en carrièremogelijkheden?

• Ben je toe aan verandering maar vind je het lastig om die eerste stap te zetten?

• Ben je op zoek naar een baan die bij je pas en waar je energie van krijgt?

• Loop je vast in je werk of privé?

Vind je het eng om te kiezen voor wat je echt wilt en je hart te volgen?

• Wil je meer inzicht in je eigen kwaliteiten en competenties en hoe je deze optimaal kunt inzetten?

psycholoog-amsterdam-rebecca-1

Ik help je helder in kaart te brengen waar je talenten liggen en hoe je die optimaal kunt benutten in je werk en in je persoonlijke leven.

Tijdens de gesprekken breng ik je in contact met je gevoel en (her)ontdek je je eigen kracht. Zo kun je jouw loopbaan, met nieuwe energie, in de gewenste richting verder ontwikkelen.

Performance Coaching
Ik ondersteun professionals bij het vergroten van hun persoonlijke effectiviteit binnen een politiek krachtenveld.

Wil je meer invloed uitoefenen op je omgeving?

Wil je je sensitiviteit vergroten door in contact te treden en verbinding te maken met anderen?

Heb je moeite om binnen een politiek krachtenveld effectief om te gaan met tegengestelde belangen?

Door het ontwikkelen van je sociale voelsprieten en het versterken van je communicatieve vaardigheden help ik jou je impact te vergroten, de klantrelatie te versterken en verbinding te maken met je omgeving.

Plan nu een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

Hoog opgeleiden, ICT’ers en (Young) Professionals
Het coachen en begeleiden van hoog opgeleiden, ICT’ers en (Young) Professionals in hun persoonlijke groei behoort tot mijn expertise.
Door mijn ruime ervaring binnen het bedrijfsleven te combineren met mijn achtergrond als organisatiepsycholoog weet ik jouw vraag in de juiste context te plaatsen. In mijn coaching pas ik o.a. aspecten toe van Oplossingsgerichte coaching, Motiverende Gespreksvoering, RET en MMS coaching. Door verschillende methoden te combineren sluit ik aan bij jouw vraagstelling en stem ik zoveel mogelijk af op jouw specifieke situatie.

psycholoog-amsterdam-rebecca-1

Wanneer ga je naar een coach?

Een coach helpt je je doelen te bereiken
Door helder en kernachtig jouw vraag te formuleren kun je jezelf concrete doelen stellen die leiden tot de gewenste verandering. Ik ondersteun je om deze (gedrags)veranderingen in de praktijk toe te passen en door te voeren. Een concreet plan van aanpak helpt je om de juiste stappen te zetten en je doel te realiseren.

Coaching door een psycholoog
Coaching door een psycholoog geeft de benodigde diepgang om snel tot de kern van je vraag of probleem te komen. Je krijgt meer zelfinzicht en vergroot je bewustzijn, waardoor je beter opgewassen bent tegen moeilijke situaties in de toekomst. Wanneer nodig, geef ik je concrete adviezen waar je meteen mee aan de slag kunt.

Wat is mijn werkwijze?

Kom in je kracht
Ik werk graag met mensen die op een kruispunt in hun leven staan. Of dat nu met studie of werk is. Ik durf vragen te stellen en de vinger op de zere plek te leggen. Vanuit een oprechte interesse in wie jij bent en hoe jij in elkaar zit, werp ik een nieuw licht op de situatie. Zo ontdek je onvermoede kwaliteiten, kom je (terug) in je kracht, bepaal je je koers en krijg je zin om weer vooruit te gaan in je leven.

Diepgang
Mijn manier van werken is persoonlijk. In een gelijkwaardige één-op-één relatie ga ik met jou in gesprek. Ik ga snel de diepte in. Achter vrijwel iedere loopbaanvraag zit een persoonlijke vraag. Iets waarvan je, ergens van binnen, ook wel weet dat je er vaker tegen aanloopt.

Van inzicht naar oplossing
In onze gesprekken help ik je om zelf de antwoorden te vinden op de vragen die je hebt. Hierbij leg ik de focus op het herkennen en doorbreken van belemmerende gedachten en oude patronen. Deze barrières vormen vaak de grootste drempel om daadwerkelijk de verandering door te maken die jij voor ogen hebt.

Hoe ziet een coachtraject er uit

Vrijblijvende kennismaking
Wil je weten of er voldoende aansluiting is om over te gaan tot een traject? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een kortdurend traject
Tijdens de intake kijken we of er een goede klik is. We bepalen je doelen en zetten samen een route uit. Een traject bestaat doorgaans uit 4 tot 6 sessies van 1,5 uur, aangevuld met tussentijdse huiswerkopdrachten. Het traject is een persoonlijke investering en vergt dan ook inzet en veranderbereidheid van jouw kant.

Persoonlijkheidsvragenlijsten
Wanneer jij daar behoefte aan hebt kunnen we tijdens het traject persoonlijkheidsvragenlijsten inzetten om je zelfinzicht te vergroten. De tests die ik o.a. inzet brengen je persoonlijkheid en karakterologische structuur in kaart. Daarnaast kunnen we kijken naar je drijfveren, je motivatie en een heldere profielschets maken door de inzet van een talentanalyse.

Zelf aan de slag en werken met een acteur
Tijdens de sessies is er ruimte voor praktische oefeningen en werk ik soms met een acteur om meer gerichte feedback te kunnen geven op je presentatie en communicatie. Iedere sessie eindigt met een actieplan: Wat ga je doen, en wanneer en hoe? Op deze manier zul je hetgeen we besproken hebben gedurende de sessies ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen toepassen. Op korte termijn ervaar je hierdoor een daadwerkelijke verandering in jouw dagelijkse leven.

Plan nu een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op

• Ben je nieuwsgierig naar mijn tarieven? Bekijk dan de pagina Tarief & vergoeding
• Wil je graag weten wat andere cliënten over mij te zeggen hebben? Lees dan enkele referenties op de pagina Cliënten over mij
• Wil je wat meer weten over mijzelf? Bekijk dan de pagina Over mij
• Of keer terug naar de Homepage